Katso tästä SPVn ohjeistus koronasta

Veneiden katsastukset 2021

Katsastajat suorittavat veneiden katsastuksia 11.5. alkaen. Katsastusmaksu katso seuratiedotteesta. Sopikaa katsastajan kanssa ajasta puhelimitse etukäteen. Muistakaa katsastuksen suorituksessa kahden metrin (2 m) etäisyys. Eli avataan vene katsastajalle ja pysytään itse laiturilla. Purjehtijan Vuosikirjan voi tilata suoraan liitosta. Katsastuksen suorittavat seuran valtuuttamat, kurssin käyneet katsastajat, joilla on keskusliittojen myöntämä katsastajalupa.

Katsastajat:

Jarkko Uurasmaa                    0400 399 676

Juuso Isola                               0400 795 052

Kristian Tuokkola                     040 719 6963

Kauden 2021 katsastusajat:

10.5.2021 Runkokatsastus klo 17:00 alkaen

25.5.2021 klo17:00 alkaen

10.6 2021 klo 15:00 alkaen

19.6.2021 klo 10:00 alkaen

Katsastusohjeet

Viimeisimmät, voimassaolevat katsastusohjeet voit poimia Suomen Purjehdus ja Veneily-liiton sivuilta tästä linkistä

Veneiden katsastuksesta

Huviveneidenkin katsastuksen perusteena on merilain 8 §, jonka mukaan aluksen tulee merenkulkuun käytettäessä olla niin rakennettu, varustettu ja, miehitetty, lastattu ja tarvikkein varattu, että ihmishenki ja omaisuus voidaan ottaen huomioon kulkuveden laatu ja liikenne, johon alusta käytetään, katsoa turvalliseksi. Veneilyn kattojärjestöjen määräysten mukaan ainoastaan katsastettuja veneitä voidaan merkitä kotiseuran venerekisteriin, jolloin vene saa oikeuden käyttää seuransa lippua.

Veneet katsastetaan rakenteensa, varustuksensa ja sallitun purjehdusalueensa mukaisesti neljään eri katsastusluokkaan (avomeri, rannikko, saaristo tai suojaiset vesialueet).

Peruskatsastus

Peruskatsastus tehdään joka viides vuosi sekä silloin, kun vene on vaihtanut omistajaa. Peruskatsastus on kaksiosainen. Runkokatsastus tehdään veneen ollessa maissa ja katsastuksen loppuosa veneen ollessa purjehdusvalmiina vesillä.

Vuosikatsastus

Vuosikatsastus tehdään joka vuosi veneen ollessa purjehdusvalmiina vesillä.

Katsastusajat

Vuosikatsastus on suoritettava kesäkuun loppuun mennessä.

Katsastukseen valmistautuminen

Katsastuksesta laaditaan pöytäkirja ja siitä tehdään merkintä venetodistukseen, joka veneenomistajalla on syytä olla esillä katsastusmiehelle esitettäväksi. Katsastukseen valmistautuessa kannattaa varata esille myös edellisen vuoden katsastuksesta saatu katsastuspöytäkirja, josta helpoimmin on tarkistettavissa, mitkä varusteet katsastusmiehelle on esitettävä.