top of page

 Katso tästä SPVn ohjeistus koronasta 

Veneiden katsastukset 2023

Katsastajat suorittavat veneiden katsastuksia 11.5. alkaen. Katsastusmaksu, katso seuratiedotteesta. Sopikaa katsastajan kanssa ajasta puhelimitse etukäteen. Muistakaa katsastuksen suorituksessa kahden metrin (2 m) etäisyys. Eli avataan vene katsastajalle ja pysytään itse laiturilla. Purjehtijan Vuosikirjan voi tilata suoraan liitosta. Katsastuksen suorittavat seuran valtuuttamat, kurssin käyneet katsastajat, joilla on keskusliittojen myöntämä katsastajalupa.

Katsastajat:

Jarkko Uurasmaa                    0400 399 676

Juuso Isola                               0400 795 052

Kauden 2022 katsastusajat: 

16.05.2022 Runkokatsastus klo 17:00 alkaen

24.05.2022 Katsastus 1 klo17:00 alkaen

08.06 2022 Katsastus 2 klo 15:00 alkaen

17.06 2022 Katsastus 3 klo 10:00 alkaen

 

Katsastusohjeet

Viimeisimmät, voimassaolevat katsastusohjeet voit poimia Suomen Purjehdus ja Veneily-liiton sivuilta tästä linkistä

Veneiden katsastuksesta

Huviveneidenkin katsastuksen perusteena on merilain 8 §, jonka mukaan aluksen tulee merenkulkuun käytettäessä olla niin rakennettu, varustettu ja, miehitetty, lastattu ja tarvikkein varattu, että ihmishenki ja omaisuus voidaan ottaen huomioon kulkuveden laatu ja liikenne, johon alusta käytetään, katsoa turvalliseksi. Veneilyn kattojärjestöjen määräysten mukaan ainoastaan katsastettuja veneitä voidaan merkitä kotiseuran venerekisteriin, jolloin vene saa oikeuden käyttää seuransa lippua.

Veneet katsastetaan rakenteensa, varustuksensa ja sallitun purjehdusalueensa mukaisesti neljään eri katsastusluokkaan (avomeri, rannikko, saaristo tai suojaiset vesialueet).

Peruskatsastus

Peruskatsastus tehdään joka viides vuosi sekä silloin, kun vene on vaihtanut omistajaa. Peruskatsastus on kaksiosainen. Runkokatsastus tehdään veneen ollessa maissa ja katsastuksen loppuosa veneen ollessa purjehdusvalmiina vesillä.

Vuosikatsastus

Vuosikatsastus tehdään joka vuosi veneen ollessa purjehdusvalmiina vesillä.

Katsastusajat

Vuosikatsastus on suoritettava kesäkuun loppuun mennessä.

Katsastukseen valmistautuminen

Katsastuksesta laaditaan pöytäkirja ja siitä tehdään merkintä venetodistukseen, joka veneenomistajalla on syytä olla esillä katsastusmiehelle esitettäväksi. Katsastukseen valmistautuessa kannattaa varata esille myös edellisen vuoden katsastuksesta saatu katsastuspöytäkirja, josta helpoimmin on tarkistettavissa, mitkä varusteet katsastusmiehelle on esitettävä.

bottom of page